Om Farendløse Mosteri

Det første år er gået stærkt. Gården rummer nu 11 bistader, høns, grise, geder og 9 mennesker. Vi har sat det gamle mosteri i stand, og fået den gamle æblepresse fra 1945 til at virke igen. Plantagen er blevet høstet, æblerne mostet, pakket og en del er sat til gæring. Træerne er beskåret og fodret med tang, og den kommende høst ser lovende ud.

Vores ambition er at være med i udviklingen af fremtidens bæredygtige landbrug, bl.a. ved at opkøbe flere landbrug, og hjælpe andre unge med at komme i gang. Udviklingen af fremtidens landbrug handler om at afprøve nye boformer, dyrkningsmetoder, distribution og ikke mindst om at gode måder at finanisere det hele på.

Det er vigtigt for os, at bevare et realistisk syn på os selv og vores ambitioner, og det står allerede nu klart for os, at det arbejde vi står for over for, kræver en høj grad af sammenhæng mellem praksis og organisering. Vores fremtid kan tage mange retninger, men vi har været heldige med mosteriet som den først købte gård, da der allerede er en produktion, nogle fine og store lokaler, nogle rigtig dejlige omgivelser og et meget hjælpsomt lokalsamfund.

Herunder har vi lagt nogle dokumenter som du kan læse, hvis du vil vide mere om hvad Farendløse Mosteri er, hvilken slags mennesker der bor der, hvordan opstartsprocessen har været og så videre. Teksterne er skrevet til mange forskellige begivenheder, brugt i forskellige sammenhænge og udtrykker ikke noget samlet billede af hvad vi laver eller hver især mener. Den grundlæggende stemning er dog nok bevaret. Gutes Vergnügung!Vi gør opmærksom på at teksterne ikke bliver opdateret, for vi synes det er vigtigt at bevare den gældende tid og indsigt. I stedet prøver vi at gøre det tydeligt, hvilke tekster og tanker der er nyest. Det er også muligt bare at ringe til os – vi er meget snaksaglige!

“En gammel historie”

“Projektbeskrivelse for gårdkøb” – april 2015.

“Brev til Enhedslisten” – sommeren 2015

“Projekt Jura” – sommeren 2015